ElderCare maakt gebruik van cookies en heeft een aangepast privacy statement conform AVG – Klik voor meer informatie. Accepteren

Terug naar overzicht

Het 'Green Team' - ElderCare's eigen duurzaamheidscommissie

12-12-2018


In samenwerking met de Nationale Denktank 2018 heeft ElderCare een eigen duurzaamheidscommissie opgericht ‘het Green Team’. Onder leiding van Elsemieke Meurs van de Nationale Denktank 2018, is 'WerkCE!' de 'Circulaire Toolkit' bij ElderCare geïntroduceerd. WerkCE! helpt organisaties om hun bedrijfsvoering meer circulair in te richten. Dit wordt gedaan door o.a. een 'quickscan' uit te voeren om in kaart te brengen hoe circulair de organisatie op dat moment is. Daarnaast wordt de interesse voor duurzaamheid onder de werknemers gepolst en een algemene kick-off georganiseerd waar veranderingen worden voorgesteld die aansluiten bij de wens van de werknemers. Met de tool laat WerkCE! organisatie zien welke besparing dit zal opleveren, zowel op grondstofgebruik als op financieel vlak. 

Bij ElderCare wordt er via dit Green Team gekeken naar verbeteringen van onze interne processen, zoals minder printen, afval scheiden en een nieuwe bestemming geven van ons koffierestanten. Daarnaast start er een project om te inventariseren of wij de incontinentieproducten die we leveren aan zorgorganisaties circulair kunnen gaan inzetten. 

WIlt u komend jaar goed beginnen met uw goede voornemens om duurzaam en circulair werken te waarmaken? Neem dan contact met ons op via 079 - 361 0081, info@eldercare.nl of via uw zorgadviseur. ElderCare sponsort namelijk zorgorganisaties die via WerkCE! circulair wensen te werken. Het  team van de Nationale Denktank komt graag met u en uw organisatie in gesprek en assisteren u om circulair te werken.