ElderCare maakt gebruik van cookies en heeft een aangepast privacy statement conform AVG – Klik voor meer informatie. Accepteren

Desinfectie van handen

De bacteriën op onze handen zijn de grootste boosdoeners bij de overdracht van ziektes en het ontstaan van infecties. Daarom is het bijzonder belangrijk om veel aandacht te besteden aan een goede reiniging en volledige desinfectie van de handen.

Dagelijks komen mensen in aanraking met grote aantallen bacteriën, die zij vervolgens bij zich dragen op de handen. Hierdoor is het risico op kruisbesmetting bijzonder groot. Alleen door de handen te desinfecteren met een alcoholhoudend ontsmettingsmiddel wordt circa 99,9% van alle ziektekiemen gedood of geïnactiveerd. Ziektekiemen kunnen zowel direct worden overgedragen (bijvoorbeeld door contact met handen of door druppels tijdens het niezen) als indirect (bijvoorbeeld via deurklinken of voedsel), waarbij de overdracht via handcontact de hoofdveroorzaker is van kruisbesmetting.

Sterillium med

Sterillium med kan toegepast worden voor hygiënische en chirurgische handdesinfectie. Deze handalcohol op ethanolbasis met huidvriendelijke eigenschappen bevat geen kleur- en geurstoffen, waardoor het gebruikt kan worden door medewerkers met een gevoelige huid. Dankzij zijn directe werkzaamheid en alsmede zijn residuwerking, kan Sterillium med over het algemeen langdurig worden toegepast.

  • Werkzaam binnen 30 seconden
  • Zeer huidvriendelijk
  • Goedgekeurd volgens de normen van het Ctgb (13451 N)