ElderCare maakt gebruik van cookies en heeft een aangepast privacy statement conform AVG – Klik voor meer informatie. Accepteren

Terug naar overzicht

Snel handelen bij een uitbraak van het norovirus!

10-1-2018


Per jaar krijgen ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders buikgriep waarvan ongeveer een half miljoen gevallen wordt veroorzaakt door het norovirus. Het virus is zeer besmettelijk en komt geregeld in de vorm van epidemieën op relatief kleine schaal voor. Vooral in een omgeving waar mensen dicht bij elkaar zijn, zoals verzorgingshuizen en ziekenhuizen is het risico van besmetting groot. Het norovirus kan ernstige gevolgen hebben bij ouderen en mensen met een verzwakt afweer.

Daarom is het belangrijk voor elke zorginstelling om tijdig te kunnen reageren bij een noro-uitbraak. Iets wat u daarbij kan helpen is de Noro-Tower!

De Noro-Tower is speciaal gemaakt om uw bewoners en collega’s te beschermen en om de verspreiding te isoleren. Dankzij de zwenkwielen kan de Noro-Tower gemakkelijk mee worden genomen en direct gebruikt worden bij een uitbraak. Daarnaast kan de Noro-Tower gevuld worden met o.a. handalcohol- en papieren handdoekdispensers, houders voor handschoenen/beschermjassen, mondneusmaskers en schorten, en veel meer. Kortom, alles wat u nodig heeft om direct te reageren.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden van de Noro-Tower!